Alkohol i inne używki
Szukasz porady, opinii? Zajrzyj tutaj.
Alkohol i inne używki
Post autor: Aśkowa »
Podobno wszystko jest dla ludzi ale czy wy też macie wrażenie że obecnie do używek mamy łatwiejszy dostęp a zwłaszcza nasze dzieciaki? Moja córka ma dopiero 12 lat ale boje się, że może popaść w złe towarzystwo i nawet dobre wychowanie nie uchroni jej przed złem. Niedawno moja znajoma z pracy płakała bo jej syn jest uzależniony od dopalaczy.. Robi co może, nawet opłaciła terapię w najlepszym ośrodku leczenia uzależnień Forest i mamy nadzieję, że tam mu pomogą ale wydaje mi się, że obecna młodzież woli takie zachowania niż te które uważamy za normalne...
Re: Alkohol i inne używki
Post autor: Kamil »
Ja z kolei odnoszę wrażenie, że największym problem społecznym, jeśli chodzi o uzależnienia, jest alkoholizm. Sama znam osobę, która długo się leczyła i tak naprawdę dopiero wszycie Esperalu w Świnoujściu pomogło jej na dobre zakończyć z nałogiem. Wydaję mi się, że to jedna z najskuteczniejszych form leczenia. Warto zapewnić wsparcie osobom uzależnionym, gdyż czasem ich silna wola nie jest wystarczająca aby przestać pić. Pomoc specjalistów jest także w tym przypadku nieodzowna.
Re: Alkohol i inne używki
Post autor: diprets »
Pamiętajcie jednak, do czego to prowadzi, zobaczcie - http://poradnia-uzaleznien.pl/
Alkohol to nie jest zabawa. Jeśli ktoś nie potrafi się ograniczać, nie ma wyczucia momentu, w którym należy powiedzieć dosyć, to może się dla niego zakończyć naprawdę źle. Dlatego alkohol spoko, od czasu do czasu, ale z zachowaniem zdrowego rozsądku.
Łatwo jest przekroczyć granicę - nie dopuszczajcie do tego. Jeśli mocno czujecie głód, musicie się napić, to oznacza, że coś jest nie tak.
Alkohol to nie jest zabawa. Jeśli ktoś nie potrafi się ograniczać, nie ma wyczucia momentu, w którym należy powiedzieć dosyć, to może się dla niego zakończyć naprawdę źle. Dlatego alkohol spoko, od czasu do czasu, ale z zachowaniem zdrowego rozsądku.
Łatwo jest przekroczyć granicę - nie dopuszczajcie do tego. Jeśli mocno czujecie głód, musicie się napić, to oznacza, że coś jest nie tak.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Jak wystawiać faktury
- ↳ Programy do wystawiania faktur
- ↳ Firmy, które nie płacą w terminie
- ↳ Terminy płatności faktury
- ↳ Jak dochodzić płatności faktury
- ↳ Firmy windykacyjne
- ↳ Kancelarie adwokackie
- ↳ Dłużnicy
- ↳ Porady
- ↳ Ciekawostki