drukowanie etykiet

Chcesz napisać coś, co nie jest związane z pozostałymi kategoriami? Zrób to w tym miejscu!
Awatar użytkownika
Najmiła80

drukowanie etykiet

Post autor: Najmiła80 »

Hej kochani, posiadacie w firmie jakieś specjalne urządzenia dzięki którym można drukować najróżniejsze etykiety? Ja sama chciałam się w coś takiego zaopatrzyć, ale nie wybrałam jeszcze konkretnego produktu z tego względu, że modeli jest dość sporo. Chociaż chyba najbardziej przekonują mnie drukarki etykiet brother, mają fajne funkcjonalności, zgadzacie się?:)
Ela

Re: drukowanie etykiet

Post autor: Ela »

Dzień dobry, szukam najlepszej drukarki do etykiet na różnym papierze. Zależy mi na tym, aby druk był bardzo dobrej jakości i odwzorowywał kolorystykę przygotowaną przez grafika. Do tej pory drukowałam w profesjonalnych drukarniach, jednak ilość etykiet i innych tego typu produktów sprawiła, że muszę zakupić własną drukarkę. Koszty drukowania w drukarni są zbyt wysokie, jak na jakość, która nie jest fenomenalna. Jestem w stanie zapłacić więcej, aby uzyskać pożądaną jakość. Interesują mnie drukarki renomowanych firm i takie, z którymi w razie reklamacji nie będzie problemu. Ważne, aby eksploatacja również nie sprawiała problemów i można było dostać niezbędne akcesoria bez wielogodzinnych poszukiwań w internecie. Interesuje mnie bardzo dobre odwzorowanie kolorów, podobnych do tych, które znajdują się na tej stronie https://rozowyulik.pl, Kolory mają być żywe, intensywne, ale nie jaskrawe. Niektóre drukarki zniekształcają oryginalną barwę, przez co wpływa to na rozpoznawalność marki. Moje barwy są nieco bardziej stonowane, ale w podobnych odcieniach. Zwykłe drukarki niestety nie dają rady, bo druk szybko traci kolory, a potrzebuję etykiet, które przetrwają w stanie niezmienionym przez wiele miesięcy. Specyfika mojej działalności polega na tym, że etykiety masowo są drukowane maksymalnie dwa razy w roku. Dlatego ważne, aby druk nie blakł i się nie rozmywał. Etykiety będą umieszczane na suchych produktach spożywczych. Czy znacie jakąś dobrą drukarkę godną polecenia? Taką, którą używaliście przez lata i używacie nadal? A może jakiś konkretny producent?
ODPOWIEDZ