Cześć, przychodzę do Was z pytaniem o to, jakie kosmetyki stosujecie. Sama dopiero od niedawna zaczęłam bardziej interesować się tym, co na etykiecie produktów - wiem, mój błąd. Chciałabym nieco bardziej pogłębić swoją wiedzę i dowiedzieć się, jakie kosmetyki z dobrym składem polecacie. Ostatnio trafiłam na coś takiego https://spinkiiszpilki.pl/hydrolaty-kon ... cji/b_szaq i zastanawiam się, czy to dobra opcja. Ponoć hydrolaty to tak jakby produkt uboczny przy pozyskiwaniu olejków eterycznych. Stąd moje wątpliwości. Czy mimo wszystko mają one jakąś wartość? Czy to nie jest przypadkiem tak, że jest to po prostu woda i troszkę olejku, a w rzeczywistości stosowane w pielęgnacji skóry twarzy niewiele dają. Czytałam, że pozyskiwane są głównie z róży, czystka, lipy, aloesu, melisy, ale zaczynają się też pojawiać w ofercie hydrolaty z pokrzywy, lawendy, czarnej porzeczki, a nawet z konopi. Możliwe, że dopiero ostatnio weszła moda na proste składy i stąd też popularność tego typu produktów.
Poza wspomnianymi wyżej hydrolatami, czy macie jakieś kosmetyki z dobrym składem, które możecie z czystym sumieniem polecić? Chodzi mi o różne produkty, także te z tzw. wyższych półek, ale te tańsze też mogą być. Czasem udaje się znaleźć takie perełki w dobrej cenie, więc tutaj też nie chciałabym się ograniczać. Macie jakieś sprawdzone propozycje? Mogą być też bardzo niszowe marki, których nie ma w głównych drogeriach. Dlatego szukam czegoś wartościowego, co śmiało możecie polecić mi i innym dziewczynom z forum.
Kosmetyki do twarzy z dobrym składem - jakie wybrać?
Chcesz napisać coś, co nie jest związane z pozostałymi kategoriami? Zrób to w tym miejscu!
Re: Kosmetyki do twarzy z dobrym składem - jakie wybrać?
Post autor: valeria91 »
kosmetyki robione na receptę mają bardzo fajne składy, nie mają konserwantów ani dziwnych dodatków, a do tego są niedrogie, już nie raz w doz realizowałam receptę na takie produkty
Przejdź do
- Forum
- ↳ Jak wystawiać faktury
- ↳ Programy do wystawiania faktur
- ↳ Firmy, które nie płacą w terminie
- ↳ Terminy płatności faktury
- ↳ Jak dochodzić płatności faktury
- ↳ Firmy windykacyjne
- ↳ Kancelarie adwokackie
- ↳ Dłużnicy
- ↳ Porady
- ↳ Ciekawostki